Verpakking is deel van productbeleving


Unboxing doet het goed op YouTube en dat geeft aan hoe belangrijk de verpakking is voor een product en een essentieel onderdeel van de customer journey. Sommige producten moeten het er écht van hebben, zoals bijvoorbeeld parfum. Waarom zou je anders een vermogen betalen voor sommige geurtjes. Zonder de verpakking en productbeleving zou niemand er veel geld voor neerleggen.


Waarom een box als verpakking?

Verpakkingen versterken de beleving en beïnvloeden het koopgedrag. In veel gevallen geeft het ook letterlijk meer waarde. Met de juiste verpakking val je op. Des te meer aandacht er is besteed aan de verpakking, hoe meer waardering er is voor het product en het merk. Met andere woorden: met een opvallende en mooie verpakking, wordt jouw merk en/of bedrijf van belang voor de klant. Het is om het maar zo te noemen ‘de kers op de taart’. Een verpakking moet in dit geval wel een échte box zijn, bijvoorbeeld van hard karton. Een plastic blisterverpakking communiceert natuurlijk ook met de klant, maar geeft in dat geval geen meerwaarde. Het maakt het eerder alledaags en vooral niet iets speciaals …
In het geval van de box kan deze op verschillende manieren worden afgewerkt. Meestal is de box beplakt met papier en een afwerklaag zoals vernis of folie. Ook kan er voor een speciale sluiting worden gekozen zoals een onzichtbare magneetsluiting of een sluiting met een knoop en een touwtje bij een dekseldoos. Verder kan de box voor de ultieme afwerking weer worden beschermd met een strakke laag hoogglanzende verpakkingsfolie. Een en ander is afhankelijk hoe het product in de markt moet staan. (Bron: https://www.marketingtribune.nl)

Hieronder een aantal afbeeldingen van verpakkingsmateriaal op maat:

WENST U OOK VERPAKKINGEN OP MAAT? AARZEL DAN ZEKER NIET OM ONS TE CONTACTEREN.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op om meer info te verkrijgen over o.a. onze diensten.